Safe Stay in Croatia

  • March 22, 2021
  • bookingagent

Dragi iznajmljivači, 

Naš tim je već duboko u pripremama za sezonu te u cilju ostvarenja što boljih rezultata, šaljemo vam obavijest o projektu  Safe stay in Croatia – oznaci sigurnosti  koju su predstavili Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica. Da bi smještajna jedinica dobila sigurnosnu oznaku, potrebno je ispoštovati zdravstvene preporuke koje su  navedene niže u mailu.

 

Oznaka Safe Stay in Croatia dodjeljuje se besplatno dionicima iz hrvatskog turističkog sektora i ostalima koji su dio lanca putovanja, poput prijevoznika, zračnih luka, kolodvora, nautičkih luka i marina, koji se prijave u sustav te ispune prijamni obrazac kojim potvrđuju i jamče poštivanje i provođenje aktualnih zdravstvenih i sigurnosnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.  

 Vidljivo istaknuta oznaka Stay safe in Croatia pruža informaciju svim posjetiteljima da turistički objekt njihovog interesa djeluje prema aktualnim preporukama Svjetskog vijeća za putovanja i turizam te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

 

Sigurnosne i zdravstvene preporuke koje smještaj mora poštovati:

  1. Osigurati sigurnosni komplet (Safety Kit – zaštitne maske, rukavice, dezinficijens) koji može ili ne mora biti naplaćen
  2. Redovita dezinfekcija zajedničkih prostora, a posebnu pažnju usmjeriti na opremu/mjesta koja se često dodiruju
  3. Čišćenje smještajne jedinice/objekta u dogovoru s gostima
  4. Pojačano pranje i dezinficiranje posteljine i ručnika za goste koji se stavljaju u sobu/kupaonu neposredno prije dolaska gosta uz označavanje oznakom poput „Dezinficirano za Vas“.
 

Nakon što subjekt zaprimi obavijest da je uvršten u popis nositelja nacionalne oznake sigurnosti Safe stay in Croatia, istodobno će zaprimiti i obavijest kako je oznaku u fizičkom obliku moguće preuzeti u lokalnoj turističkoj zajednici koja djeluje na području na kojem je se subjekt nalazi, odnosno gdje pruža usluge u turizmu. 

Više informacija možete naći na linku: https://www.safestayincroatia.hr/

Mi bismo vas zamolili da nam povratno javite ukoliko želite da vaš smještaj prijavimo za dobivanje sigurnosne oznake. Imajte na umu da se navedene preporuke za smještaj moraju ispoštovati.

NAPOMENA: Oznaka Stay Safe nije obavezna.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno nas kontaktirajte.